Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/kdcdolfijn/domains/kdcdol-fijn.nl/public_html/wp-content/plugins/timber-library/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/kdcdolfijn/domains/kdcdol-fijn.nl/public_html/wp-content/plugins/timber-library/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Vrienden - KDC Dol-fijn

Vrienden

Wie zijn zij en wat doen zij

De Stichting Vrienden van de Dol-fijn is een aantal vrienden/betrokkenen dat zich heeft verenigd in een stichting. Deze vrienden zijn naast ouders van gehandicapte kinderen die de Dolfijn bezoeken, ook een aantal mensen die zich zeer betrokken voelt bij de doelgroep. Deze ‘insiders’ voelen zich bijzonder betrokken bij het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen van kdc Dol-fijn. De rol die de Stichting speelt is het zorgdragen voor het verkrijgen van additionele (geld) middelen ten behoeve van de kinderen, zodat alle mogelijke ontwikkelingen kunnen worden gestimuleerd. Deze genoemde middelen kunnen helaas niet uit het reguliere budget of uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) worden verkregen.

Om een voorbeeld te geven kan worden gesteld dat in de afgelopen jaren de Stichting Vrienden van de Dol-fijn fondsen heeft geworven om diverse buitenspeelattributen te bekostigen. De Stichting heeft als doel dat alle investeringen duurzaam gebruikt moeten worden.

Op dit moment zijn de volgende mensen vertegenwoordigd in de Vrienden van Dolfijn:

  • Albert Hofman, voorzitter en vader van een van de kinderen van de Dol-fijn.
  • Yung Li, penningmeester en vader van een van de kinderen van de Dol-fijn.
  • Gerwin Bruns, secretaris, en vriend van de Dol-fijn en tevens werkzaam bij Rabobank
  • Kirstin Smid, vriendin van Dol-fijn en tevens werkzaam bij PuurIDee

Project 2017-2018: Kom je buiten spelen?

De Vrienden van Dolfijn hebben een nieuw project: Kom je buiten spelen?

Hoeveel plezier beleven kinderen aan het spelen in de buitenlucht? Zandkastelen maken, einde- loos rondjes fietsen, stoer op de skelter trappen? Buitenspelen zodra het mooi weer is, is wat ook de kids van KDC Dol-Fijn graag doen. Onze kinderen hebben een leeftijd van 1 tot 18 jaar en zijn meervoudig gehandicapt. Het speelgoed dat nu voor hen beschikbaar is, is helaas verouderd en beperkt.

De Vrienden zetten zich dit jaar in om ze te voor- zien van sterk, veilig en kleurrijk speelgoed! We willen namelijk dat de kinderen van Dol-Fijn, ondanks hun beperkingen, heerlijk buiten kunnen spelen. Wilt u meer weten over het project of hoe u kunt bijdragen?

Guppies
De jongste kids zouden graag buitenspelen met een kleurige loopfiets, stoere trekker en stevige driewieler. Ze hebben plaatjes gezocht en uitgeknipt en er een mooi visueel verlanglijstje van gemaakt.

Zeepaardjes
Op het verlanglijstje van de Zeepaardjes staat een zand- watertafel. Zo kunnen we zand en water zien, voelen en gebruiken om de mooiste kunstwerken te maken.
Ook een draaischijf met een mooie afbeelding erop zou een echte aanvulling zijn op het buitenspeelgoed van deze groep.

Zeesterren
De Zeesterren zijn al wat groter en kunnen zich vermaken op een extra grote en sterke driewieler of een degelijke fiets. Daarmee kunnen we ook samen buiten het schoolplein op stap.

Zeehonden
De kinderen in de Zeehondengroep maken we blij met een driewieler en een skelter. De driewieler is extra sterk en ook voor onze kinderen veilig om mee buiten te spelen. De skelt- er wordt met de handen bediend; je komt dus ook zonder ‘trappen op pedalen’ vooruit.
Ook zouden ze ‘hilltops’ leuk vinden! Dit zijn flexibele bouwstenen waarmee parcourtjes gemaakt kunnen worden. Een schommeltol zal voor een kind alleen maar zeker ook voor twee kids samen volop plezier opleveren. Deze materialen staan garant voor veel (gezamenlijk) buitenspeelplezier!

Schildpadjes
Met een loopfiets, kruiwagen en step beleven de Schildpadjes urenlang plezier op het plein. In optocht of alleen worden kilometers afgelegd 🙂
Op 19 oktober vindt de aftrap plaats voor ouders en kinderen! Komt dat zien en doe mee!


RABO clubkas campagne voor Vrienden van Dolfijn

iPads op de Dolfijn, actie Vrienden 2016
Dankzij de  Vrienden van Dolfijn is vandaag, 4 juli het iPad-project gelanceerd! Voor elke groep zijn er naar behoefte iPads gerealiseerd. Een werkgroep heeft gezorgd voor een reglement en de aanschaf van geschikte apps. De iPads werden uiteraard met groot enthousiasme ontvangen.  Elke iPad is voorzien van een mooie stevige hoes, en een koptelefoon! 

Hartelijk dank Vrienden van Dolfijn!