Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/kdcdolfijn/domains/kdcdol-fijn.nl/public_html/wp-content/plugins/timber-library/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/kdcdolfijn/domains/kdcdol-fijn.nl/public_html/wp-content/plugins/timber-library/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Actie van de vrienden 2015 - KDC Dol-fijn

Actie van de vrienden 2015

“Ik kan het ook op de iPad, op de Dolfijn”

Op 15 oktober 2015 werd de nieuwste actie van de Vrienden van de Dolfijn afgetrapt: iPads voor de Dolfijn!

Met een herfstwandeling met ouders, kinderen en begeleiding gaven we samen het startsein voor deze nieuwe actie! Onderweg werden er liedjes gezongen met de iPad, er werden spelletjes op de Ipad gedaan en filmpjes op gekeken, zelfs werden er letters op de iPad getekend! Dat kon omdat een paar juffen hun eigen iPad hadden meegenomen. Maar liefst willen we natuurlijk voor elke groep een paar eigen iPads! En onze Vrienden van Dolfijn willen daarvoor gaan zorgen!


Dit is waarom we graag iPads willen:

  • Spelletjes:  memory, lotto
  • Filmpjes: YouTube
  • Educatief:  letters maken, gebaren bekijken, kleuren leren, tellen, puzzelen, tekenen en nog veel meer!


De iPad, onmisbaar óók voor onze doelgroep

Kinderen kunnen er al gauw zelfstandig op werken.* De app geeft aan of ze het goed of fout doen. Ze kunnen een filmpje kijken. Met een speciale koptelefoon heeft een ander er geen last van en zijn ze zelf minder gauw afgeleid. Met de speciale hoes is hij bestand tegen een ongelukje! Opperste concentratie, met de iPad heel makkelijk en natuurlijk! En daarbij is dit ook nog mogelijk:

Ook de begeleiding kan hem snel ter hand nemen: even filmen wat je aan je collega, de gedragswetenschapper of logopedist kunt laten zien. Of juist iets aan de ouders tonen en uitleggen wat je precies bedoelde; ideaal! Daarna het filmpje verwijderen natuurlijk!


Ook op de Dolfijn onmisbaar in het digitale tijdperk!

*   Ook thuis kunnen de kinderen op hun eigen device met de iPad aan de slag.  Er zijn app’s voor gebaren en zelfs voor spraak waarbij met pictogrammen woorden worden uitgesproken. 


IPadproject geslaagd!

Dankzij de Vrienden van Dolfijn is vandaag, 4 juli het iPadproject gelanceerd! Voor elke groep zijn er naar behoefte iPads gerealiseerd. Een werkgroep heeft gezorgd voor een reglement en de aanschaf van geschikte apps. De iPads werden uiteraard met groot enthousiasme ontvangen. Elke iPad is voorzien van een mooie stevige hoes, en een koptelefoon! 

Hartelijk dank Vrienden van Dolfijn!