Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/kdcdolfijn/domains/kdcdol-fijn.nl/public_html/wp-content/plugins/timber-library/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/kdcdolfijn/domains/kdcdol-fijn.nl/public_html/wp-content/plugins/timber-library/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Acties van de Vrienden - KDC Dol-fijn

Acties van de Vrienden

De focus van Stichting Vrienden van Dol-Fijn

Kinderdagcentrum Dol-Fijn biedt opvang voor kinderen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Het belangrijkste speerpunt van de Stichting Vrienden van Dol-Fijn is het realiseren van materialen en methodieken waarmee deze kinderen zich kunnen vermaken en ontwikkelen.

CIRCUS oktober 2019

Genieten van het circus

Woensdag 23 oktober 2019 is met heel veel inzet van KDC Dol-fijn en een hele groep vrijwilligers een ontzettend leuk circusfeest gevierd ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van het KDC.

Dit feest werd aangeboden door de Stichting Vrienden van KDC Dol-fijn en mede mogelijk gemaakt door allerlei sponsoren.

Met een circusdirecteur én een leerling als hulp werd het publiek verwelkomd. De Cliniclowns gaven een optreden voor de leerlingen én hun ouders en broers en zussen. Daarbij werden alle kinderen betrokken. Na het optreden konden de gasten in het KDC iets lekkers eten, dat verzorgd werd door Lekker Anderz.

Een deel van de opbrengst die door ouders en leerlingen bijeen is gebracht, stelt Lekker Anderz beschikbaar voor een nieuw project van de Vrienden van KDC Dol-Fijn: een belevingstuin op een grasveld naast de school.

Hartelijk dank! 


SEPTEMBER 2014: AFSLUITING BEWEGEN IS LEUK:

Het was weer feest voor de kinderen van KDC Dol-fijn, want het project Bewegen is Leuk van de Vrienden van de Dolfijn kon worden afgesloten: een groot aantal speelattributen, waaronder skelters, fietsjes, loopfiets, 2-persoonskinderfiets, een hobbelezel en een glijbaan werden aangeschaft van de gul gegeven giften van het afgelopen jaar! Tijd voor een feestje dus, en dat werd ons aangeboden door de Vrienden. Voor ouders, kinderen, medewerkers werd Ballorig afgehuurd op maandagmiddag 8 september, en de kinderen speelden er naar hartelust, op eigen houtje of geholpen door enthousiaste ouders en medewerkers! Meer foto’s van deze middag kunt u zien in het fotoalbum! VRIENDEN, BEDANKT!!!


Nieuw project: Bewegen is leuk!

Momenteel leggen wij de focus op het stimuleren van beweging bij de kinderen en zouden we graag investeren in bewegingsmaterialen zoals een grote driewieler, opvouwbare speelbogen en een loopfiets.


Draagt u een steentje bij?

Om het project “Bewegen is Leuk!” te kunnen realiseren, zoeken wij sponsoren die een bijdrage willen leveren. Deze bijdrage kan financieel zijn. Een andere optie is de (financiële) adoptie van een concreet sport- of speeltuig, waaraan we desgewenst uw naam kunnen verbinden. U kunt ook een vermelding krijgen met uw bedrijfslogo op de website www.kdcdol-fijn.nl. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Gerwin Brüns, secretaris van onze stichting via gerwinbruns@gmail.com .             


Het project van 2011: Met je PEECEE doe je MEE!

Het project van 2011 was het PEECEE-project waarbij we middels een mix van gespecialiseerde IT-middelen een stimulerende serie PC-activiteiten toegankelijk hebben gemaakt. De IT-middelen dragen bij aan o.a. de motoriek en communicatieve vaardigheden van de kinderen. Al sinds de start is men onverdeeld positief: zowel de kinderen als hun begeleiders!


Officiële afsluiting: project geslaagd! 

Op vrijdag 11 november 2011 was officieel de afsluiting van het pc-project. De Vrienden van Dolfijn hebben de kinderen getrakteerd op een optreden van Clown Bertus! Een geweldig feest. De laatste aanschaf is een kleuter-activebord met laptop in de groep de Guppies, dit bord wordt begin december afgeleverd. Intussen stromen de giften nog steeds binnen, waaronder een aangekondigde gift van de familie Jongbloed: de opa en oma hebben giften gevraagd ten behoeve van ons project i.v.m. hun 40-jarig huwelijksfeest! Hartelijk dank voor zo’n geweldige gift! Tot nu toe heeft het project opgeleverd: 2 activeborden met laptop, 2 Acticomms en een kleuteractivebord. Waarschijnlijk kan het 3e activebord ook binnenkort besteld worden, dat zou geweldig zijn!